Az ORFK szerint az öttevényi körzeti megbízottak Abdán, a Bécsi úton közúti ellenőrzésen igazoltattak egy zárt tehergépkocsit és annak utasait. “A három férfi a jármű rakterében szállított járműalkatrészek és karosszériaelemek eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, ketten személyazonosításra alkalmas okmánnyal sem rendelkeztek.”

Ezután az egyenruhások a sofőrt és két utasát előállították a Győri Rendőrkapitányságra, a rakományt pedig lefoglalták.

A vizsgálat megállapította, hogy a három győri férfi a vas- és fémhulladékot Hédervárról, egy bekerített, de nem zárt telephelyről tulajdonította el. Járművükkel éjszaka behajtottak az udvarra, az ott tárolt alkatrészeket és egyéb tartozékokat összeszedték és a raktérbe pakolták.

A műhelyépület előtt leállított, javítás alatt álló tehergépkocsik oldalfalait pedig kalapáccsal leütötték, és azokat is magukkal vitték.

Az egyik megbontott teherautó

Az egyik megbontott teherautó

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Sz. András 39 éves, F. Szabolcs 34 éves és F. Dániel 26 éves győri lakosok ellen lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Dagad a legújabb autós botrány! Ön is érintett lehet!