Melyik az a három jármű, aminek a leggyorsabban a helyszínre kell érnie egy estleges katasztrófa vagy baleset esetén? Rendőr, mentő és tűzoltó, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. Ha pedig villámgyors hatósági járműveket keresel, akkor a cél Dubaj, ahol több száz lóerős szupersportautók várják, hogy a diszpécser megadja a címet.
A rendőrség színeiben olyan autók feszítenek, mint például az Aston Martin One-77, Ferrari FF, Bentley Continental, Mercedes-Benz SLS AMG, Chevrolet Camaro, Lamborghini Aventador, McLaren MP4-12C, Brabus B63S, BMW M6 Gran Coupe, Audi R8 V10, Nissan GT-R, Mercedes-Benz SL 63 AMG, Ford Mustang, Renault Twizy és a Bugatti Veyron.
A helyi tűzoltók piros-sárga egyenruhájába pedig durván egy éve a 455 lóerős Chevrolet Corvette Stingrayt öltöztették be. 
Az Egyesült Arab Emírségek ékkövének legújabb szerzeménye egy Lotus Evora S, amit a helyi mentőszolgálat kötelékébe állítottak, és talán túlzás nélkül nevezhetjük a világ leggyorsabb ambuláns autójának. 
A kétüléses sportkocsi betegszállításra nem alkalmas, de a mentőszolgálat vezetője rávilágított, hogy a Lotusnak köszönhetően a város bármely pontjára 3-4 percen belül megérkezhet a segítség. A kocsi használatára 50 fős személyzetet képeznek ki, hogy a jármű – amiben egyébként van vérnyomásmérő, EKG, lélegeztetőgép és defibrillátor is – folyamatos szolgálatot teljesíthessen.
Az Evora S első számú különlegessége, hogy a hagyományos Evorához képest jóval erősebb motort fejlesztettek hozzá. Megtartották a Toyotától származó 3,5 literes, V6-os motort, de kompresszort csatlakoztattak hozzá. Ennek hatására a teljesítmény 280 lóerőről 350-re növekedett. A maximális nyomaték 350 helyett 400 Nm. 
Ezzel persze a sportkocsi dinamizmusa is fejlődött. 5,1 másodperc helyett már 4,6 is elég, hogy a Lotus elérje a 100-as tempót. Végsebessége is emelkedett, így akár 286 km/órával is száguldhat. 

Hazánkban is üzemel egy igen gyors mentőautó. A Sviss Clinic Subaru Imprezája 350 lóerős, így 4 másodperc alatt gyorsul 100 km/óra sebességre, végsebessége pedig 255 km/óra.

350 lóerős mentőautó? 1