Az Audinak ott a Ducati, a BMW régebb óta gyárt motort (1923), mint autót (1927), a Mercedesnek viszont nincs semmije, amivel a kétkerekűekért rajongó közönséget megszólíthatná. 

Ez viszont már a jövő héten megváltozhat. Az Automotive News Europe értesülései szerint ugyanis a Mercedes-Benz 25 százalékos részesedésre szeretne szert tenni a legendás olasz MV Agusta motorkerékpár-márkában. 
A jelentés szerint a német autógyártó sportrészlegén, az AMG-n keresztül vásárolná meg a motormárka egynegyedét; a várható vételár 30 millió euró, azaz 900 millió Ft. 
A hírek szerint a Mercedes a későbbiekben növelhetné tulajdonrészét, azaz gyakorlatilag szabad az út a teljes kivásárláshoz. Noha a híradást még egyik fél sem erősítette meg, úgy tudni, hogy már 2015 elején tető alá hozhatják az üzletet.

Képeinken az MV Agusta legújabb fejlesztése, a Brutale RR látható. A 800 köbcentis fenevad 140 lóerőt ad le 13100/perc fordulatszámon, maximális forgatónymoatéka 63 Nm 10100/percnél. A Brutale RR elektronikus vezérlésű sebességváltót, blokkolásgátlót, állítható karakterisztikájú motor- és ESP-vezérlést, valamint rajtautomatikát is kap.