Egy menetrend szerinti, Oroszlány felől érkező csuklós busz vonattal ütközött össze hétfőn tíz órakor Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban. Az ütközést követően a vonat nyolcvan-száz méternyire állt meg az ütközés helyszínétől. A balesetben 17 ember sérült meg, közülük négyen súlyosan – közölte a megyei mentőszolgálat vezetője.
Ónodi Lívia elmondta, három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült még sokkos állapotban van, ezért nem szállítható. Őt valószínűleg mentőhelikopter viszi magasabb ellátást nyújtó egészségügyi intézménybe.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg. A vonat a csuklós busz hátuljának ütközött. A tatabányai hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és feszítővágóval megkezdték sérültek kiszabadítását.
Vonattal ütközött egy autóbusz Tatabányán 1
Vonattal ütközött egy autóbusz Tatabányán 2
A Mávinform az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. Both Ferenc sajtóügyeletes közleménye szerint a vonaton nem sérült meg senki.
Vonattal ütközött egy autóbusz Tatabányán 3
A mentés és a helyszínelés idejére áll a forgalom a Tatabánya-Környe vasútvonalon, a baleset következtében egy felsővezeték-tartóoszlop is kidőlt. Közölték azt is, hogy a Máv-Start Zrt. vonatpótló buszokat rendelt a balesetet szenvedett vonat utasainak elszállítására, és Tatabánya és Környe között is vonatpótló autóbuszok viszik az utazókat. Az utasoknak 20-30 perces késére kell számítaniuk a délutáni órákig. 
Frissítés: 2014.10.20. 19:12

A helyszínről a mentőszolgálat munkatársai 11 személyt vittek kórházba. Közülük egy nőt mentőhelikopter szállított el, ő később a kórházban életét vesztette.
MTI, Police.hu
Eljött az idő a nyugdíjba vonulásra a lenti képen látható Ikarus számára, de a roncstelep helyett egész más sors jutott a magyar busznak.

Vonattal ütközött egy autóbusz Tatabányán 4