A régi szép időkben, amikor a művészeket csak az önmegvalósítás érdekelte, egészen máshogy alakult volna ez az incidens, amelyben egy divatfotós hölgy elgázolt egy modern festőt. Most viszont egészen más időket élünk – olyanokat, amelyekben az a bizonyos hölgy, a 25 éves Kionnei Lyons kétezer dollárra (480 000 Ft) perli áldozatát. 

A baleset még május 14-én történt, amikor este hat óra körül a békésen kerékpározó John Roemerbe hátulról belerohant Lyons luxusautója. A 27 éves biciklis gyors reflexeinek köszönheti az életét: amint földet ért, oldalra gurult, miközben kerékpárját még legalább tíz méteren át magával vonszolta az autó. Roemer szerint a nő csak azért állt meg végül, mert a bringa acélváza beszorult autója alá (nyitóképünkön).
A nő végül az áldozattal együtt megvárta a rendőrség kiérkezését. Időközben a hölgy barátja is a helyszínen termett, de Roemer állítása szerint jobban érdekelte őt az autó állapota, mint hogy ő hogy van. Miután a nő és párja azóta sem beszél az áldozattal, máig nem sikerült tisztázni, hogy hogyan történt a baleset, amelyben Roemer medencetörést szenvedett, és aztán három napot volt kénytelen az intenzív osztályon tölteni. 
Egészsége az elmúlt fél év alatt sem állt teljesen helyre: “Fájnak a töréseim, de emellett a fejem és a lábam is fáj. Lehet, hogy megsérültek az idegek.” 

John Roemer és Kionnei Lyons

Lyons biztosítása fedezte a kerékpár és a kórház költségeit, három héttel ezelőtt azonban megdöbbentő híreket kapott: a nő 2000 dolláros keresetet adott be ellene. 
“Nem az én hibám volt a baleset. Az úton nem volt kerékpársáv, és egy teherautó miatt minden forgalom egy sávba tömörült össze” – mondta el, hozzátéve, hogy autója mozgásképtelenné vált a balesetben. Roemer szerint azonban ez nem így volt, az autó saját lábán távozott, a sérülések csupán esztétikaiak voltak. 
“Nem igazság. Ő egy csomó pénzt kapott, én viszont semmit, pedig nekem is károm származott az esetből. Nem kérek tőle mást, mint hogy fizesse ki az autóm javításának költségeit” – mondta a hölgy.
Amikor nem egymás ellen, hanem egymással együtt dolgoznak a művészek, akár ilyen eredmények is születhetnek. Kattints a képre!