Hárman sérültek meg a 8-as főúton Pétfürdőnél, mikor csütörtök délután több gépkocsi ütközött. A rendőrség az utat teljes szélességében lezárta – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.
  
Dömölki Zsolt elmondta, három személygépkocsi és egy kisteherautó csütörtök délután három óra körül ütközött a 8-as főút 32-es kilométerszelvényében a pétfürdői elágazó után. A mentés és a helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat közeli mellékutakra terelik. A Várpalota felől érkezők a pétfürdői elágazónál, míg a Veszprém felől érkezők a sólyi elágazónál tudnak kerülni a Pétfürdő-Berhida-Vilonya-Királyszentistván-Sóly útvonalon.
    
A baleset helyszínéről a mentők egy középkorú férfit és egy négyéves gyermeket súlyos, míg egy középkorú nőt könnyű sérülésekkel szállítottak a veszprémi kórházba – tájékoztatta az MTI-t a mentőszolgálat megyei mentésvezetője, Csermák József.
Az ütközés következtében a kisteherautó az árokba csúszott. A veszprémi, pétfürdői és balatonfűzfői tűzoltók három gépjárműfecskendővel és egy daruval valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal végzik a forgalmi akadály megszüntetését – közölte Csépányi-Barczi Petra, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.
MTI
Valami igazán érdekesre és izgalmasra vágysz? Kattints a képre!