Több mint egy éve bolondítja már a világot új szupersportkocsijának ígéretével James Glickenhaus autómániákus milliárdos. Most újabb infomorzsákat szórt el leendő kocsijáról. 

Az SCG 003 tervezője szerint alkalmas lesz arra, hogy lábon eljusson a pályára, ott átszereljék verseny konfigurációba, lenyomja a futamot, majd közúton hazavigye pilótáját. 
Erre sok autó képes, a világon több tízezren versenyeznek így hobbiszinten. Csakhogy Glickenhaus véresen komolyan gondolja: 2016-ra benevezte csapatát a Le Mans-i 24 órásra. “A torinói üzemből elautózunk Le Mans-ba, ott átalakítjuk az autót, részt veszünk a 24 órás futamon, majd visszaalakítjuk a kocsit, és elmegyünk vele Párizsba vacsorázni.” – nyilatkozta újságíróknak a magának korábban filmrendezőként nevet szerzett befektetési szakember és hivatásos autóbuzi, akinek tucatnyi különleges veterán, főként Ferrari áll a garázsában. 
Glickenhaus nem előzmények nélkül vágott bele a munkába. Korábban a Pininfarinát kérte fel, hogy saját Ferrari Enzóját átalakítva építsék meg az egyedülálló Ferrari P 4/5 utcai szupersportkocsit, majd annak mintájára, a Ferrari 430 Scuderia alapjaira megszületett a P 4/5 Competizione, amit saját istállója, a Scuderia Cameron Glickenhaus színeiben kategóriagyőzelemre vitt Le Mansban. 
Az új projektről az elmúlt egy év során igazán kevés információt közöltek. Annyit lehet tudni, hogy egyedi, szénszálas vázába ikerturbós V6-os motor kerül majd. Ez jó eséllyel egy 3,5 literes, több mint 500 lóerős Honda blokk lesz, de ezt még nem erősítette meg a gyártó.
A továbbiakat legkésőbb jövő márciusban megtudhatjuk: a Genfi Autószalonon tervezi ugyanis leleplezni a kész művet a milliárdos, hogy aztán még Le Mans előtt a Nürburgringi 24 óráson is megfuttathassa alkotását.