Már kapható a Continental közép- és felsőkategóriás személyautók és SUV-k számára kifejlesztett új téli abroncsa. A TS 850 P aszimmetrikus futófelületet kapott, ennek is köszönhetően a gyártó közlése szerint a havas és a száraz úton biztosított kezelhetőség terén, valamint a fékteljesítmény tekintetében is jobban teljesít elődeinél.


A TS 850 P mintázatában az elődjénél nagyobb ívvel rendelkező, sűrűbb elhelyezésű mintázati árkok futnak. A számos blokk és lamella sűrű kapaszkodóél-hálózatot hoz létre hosszanti irányba, ettől javul a kezelhetőség havas felületen.  Az abroncs külső vállán lévő merevebbre szabott lamellák lehetővé teszik, hogy a kormányzási még precízebb legyen.

A Continental fejlesztőmérnökei a nyári gumiabroncsoknál már bevált, egymáshoz kapcsolódó mintázati árkokat tartalmazó futófelületet vetették be. A középen egymáson megtámaszkodó mintázati blokkok minimálisan deformálódnak fékezés során, így száraz és nedves útfelületen is rövid fékutakra képes az új abroncs. Útfelülettől függően akár 5%-kal is rövidebb lehet a fékút.

Az SUV jelzéssel ellátott változat magasabb mintázati aránnyal, azaz szélesebb futófelületi árkokkal rendelkezik. Ez a kialakítás megakadályozza, hogy murvás utakon az apró kövek beszoruljanak az abroncs árkaiba.

A WinterContact TS 850 P abroncs a 16 és 20 col közötti méretben elérhető, 205 és 275 mm közötti abroncsszélességgel, és akár 270 km/órás legnagyobb sebességet lehetővé tévő W sebességindexszel.