A devizahiteles mentőcsomag az autóhitelesekre is vonatkozik, sokan akár jelentős összeget kaphatnak vissza a bankjuktól. A Pénzcentrum az MNB iránymutatása alapján egy 2007-ben, öt évre felvett (tehát 2012-ben lejárt), kétmillió forint értékű svájci frank alapú autóhitelt számolt újra, meglepő eredménnyel.

Vagyonokat nyerhetnek az autóhitelesek 1
Vagyonokat nyerhetnek az autóhitelesek 2

Vagyonokat nyerhetnek az autóhitelesek

Vagyonokat nyerhetnek az autóhitelesek

Vagyonokat nyerhetnek az autóhitelesek 4
Fotó megosztása:
Vagyonokat nyerhetnek az autóhitelesek 5


A portál szerint akár a felvett hitel 59 százalékát is elérő – az adott esetben 1,173 millió forintot jelentő – összeg is visszajárhat az ügyfélnek. Ebből az árfolyamrés miatt visszajáró rész 162 ezer, míg az egyoldalú kamatemelés miatti rész 1 millió 11 ezer forintot tesz ki.

A ténylegesen visszajáró összeg függ az árfolyamrés méretétől, a kamatemelés mértékétől és időpontjától, a hitelfelvétel időpontjától, a futamidőtől és a felvett összegtől.

A Pénzcentrum szerint a meglepő eredmény oka, hogy a devizaalapú autóhiteleknél jóval nagyobb volt az egyoldalú kamatemelések hatása. A banknak, illetve a finanszírozónak automatikusan meg kell küldenie az elszámolást.

(Forrás: Pénzcentrum)

Ha ez a pénz megérkezik a hitelesekhez vélhetően sokan lesznek, akik autóra költik majd. A képre kattintva egy olyan autót ismerhetsz meg, amely használtként és újként is korszakalkotó.
Vagyonokat nyerhetnek az autóhitelesek 6