Rablás, autós üldözés és lövöldözés történt hétfő reggel a főváros XVII. kerületében, senki nem sérült meg.

Rablás, autós üldözés és lövöldözés történt hétfő reggel a főváros XVII. kerületében, senki nem sérült meg.

A BRFK szerint reggel fél hét körül ismeretlenek megtámadtak két férfit Budapesten, az Újlak utcában. A csuklyát viselő támadók gázspray-vel lefújták és megkötözték a sértetteket, elvették a náluk lévő készpénzt – egyes sajtóinformációk szerint 25-30 millió forintot -, majd egy fehér kisbusszal elmenekültek a helyszínről.

Miután a sértettek kiszabadultak, beszálltak az autójukba és a támadók járműve után hajtottak. Amikor a menekülő támadók ezt észrevették, több lövést adtak le az őket követő gépkocsi irányába, amely a Pesti úton egy fának ütközött. A lövöldözés, illetve a baleset következtében senki nem sérült meg. A BRFK rablás miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az esetről, a BKK közösségi oldalán a következő volt olvasható a dél körüli órákban: 
“Hatósági zárás miatt az 53-as, a 150-es, a 258-as és a 258A autóbuszok terelt útvonalon közlekednek. A belváros irányába közlekedő autóbuszok nem érintik az Ajnácskő utca és a Hollókő utca megállókat.Kérjük utasaink türelmét és megértését!” – Azóta az 53-as, a 150-es, a 258-as és a 258A autóbuszok ismét a teljes vonalon közlekednek.
Forrás: MTI