A Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséhez szükséges bontási és szállítási munkák miatt szeptember 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat a Kőbánya-Kispest M metróvégállomás környékén.

Lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat 1
Lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat 2

Lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat

Lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat

Lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat 5
Lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat 6
Fotó megosztása:
Lezárják a ferihegyi repülőtérre vezető utat 7


A gyorsforgalmi úton a városhatár felé tartó közúti forgalmat a kispesti lehajtó ágnál terelik le. Innen a lehajtó ág – Lehel utca – Vak Bottyán utca-kispesti felhajtó útvonalon lehet visszatérni a gyorsforgalmi útra.

A gyorsforgalmi úton a centrum felé haladókat a Gyula utca előtti Shell benzinkútnál található felhajtón keresztül a Gyömrői útra terelik, ahonnan a Gyömrői út-Kőér utca-Üllői út útvonalon közelíthető meg a belváros.

A korlátozásokról és a terelő útvonalakról a környéken kihelyezett jelzőtáblák is tájékoztatást adnak.

A forgalomkorlátozás miatt hétvégén változik az M3-as metró közlekedése is: kora reggeltől késő estig a teljes vonalon közlekedik ugyan, de a Határ út állomáson mindkét irányból érkezőknek másik szerelvényre kell átszállniuk.

A rekonstrukciós munkák során kicserélik az átkelő teljes szerkezetét, valamint új útpályát építenek, a gyalogos járdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros útfelületet hoznak létre – első fázisa a befejezéséhez közeledik.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a felüljáró újjáépítésének idején a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az utasainkat ért esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük megértésüket és türelmüket.