Két napon belül azonosították és elfogták a nyomozók azt a férfit, aki autójában elhelyezett benzines palackokat akart felrobbantani egy áruház parkolójában. A gyanúsított még áprilisban, a délelőtti órákban egy XVII. kerületi áruház parkolójában hagyta a Suzuki Swiftet, amelynek utasterébe különféle kannákban és palackokban benzint helyezett el gyújtószerkezettel együtt. A bombát mobiltelefonos távirányítással akarta felrobbantani.


A bűncselekmény következtében az autó belső kárpitozása, ülései kiégtek, azonban állampolgári bejelentést követően a kiérkező tűzoltók a keletkezett tüzet eloltották. A kirendelt igazságügyi tűzszerész megállapította, hogy a szerkezet alkalmas volt robbanás előidézésére.

Amennyiben a tűzoltók a keletkezett tüzet nem oltják el, a tűz nagy valószínűséggel átterjed a szomszédos épületre, illetve a bekövetkező robbanás a gépkocsi 15-20 méteres környezetében tartózkodó személyekben sérüléseket okoz.

L. Péterrel szemben az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte tovább az ügyészségnek.

(Forrás: police.hu)