Helikopter szállt le pár pillanatra egy osztrák erőember vállára, akinek a 747 kilogramm súly megtartásával sikerült új világrekordot felállítania. Franz Müllner, az “osztrák sziklaként” is emlegetett salzburgi extrémsportoló szombaton egy osztrák határhoz közeli dél-morvaországi bevásárlóközpontban mutatta be legújabb produkcióját.

Helikopter szállt az erőember vállára 1
Helikopter szállt az erőember vállára 2

Helikopter szállt az erőember vállára

Helikopter szállt az erőember vállára

Helikopter szállt az erőember vállára 5
Helikopter szállt az erőember vállára 6
Fotó megosztása:
Helikopter szállt az erőember vállára 7 A mutatvány közben a férfi tehermérlegen állt, vállán egy, a helikoptert leszállását lehetővé tévő acélszerkezetet tartott. A légi jármű landolásának pár pillanatnyi ideje alatt a mérleg 600 és 747 közötti többletsúlyt mutatott, a 747 kilós csúcsteher egy másodpercen át nehezedett Müllner vállára.

Helikopter szállt az erőember vállára 8 Müllner a produkició után azt mondta, hogy a pilótával való koordináció volt a legnehezebb. A sportoló legutóbb júniusban hívta fel magára a figyelmet, amikor egy 142 tonnás Boeing 777-es repülőgépet mozdított el puszta izomerejével a schwechati repülőtéren.

Az alábbi videón pedig azt a mutatványát tekinthetitek meg, amikor puszta kézzel, egy BMW X5-öshöz horgonyozva megtartott egy füstölgő kerekekkel rajtoló Lamborghinit (és ha szerinted így könnyű, mert az elpörgő kerekek miatt kevesebb nyomaték jut az útra, hát rajta, csináld utána).