Miután bevezették az S500 hálózatról tölthető hibrid verzióját, újabb modellel, kisebb hajtáslánccal üti tovább a hibrid vasat a Mercedes. 

A C350 PHEV műszaki részletei még erősen hiányosak, ami nem csoda, hiszen több mint fél év van még hátra a modell premierjéig. Várhatóan egy kétliteres, 211 lóerős benzinmotor kap benne helyet, míg a 81 lóerős villanymotort a hétfokozatú automata sebességváltóba integrálják. 
Mindkét adag kellőképpen elmarad az S500 hibridétől: annak 3.0 V6 benzinmotorja 333, villanymotorja 116 lóerőt ad le. Ugyanaz lesz ellenben a két modell hatótávolsága: egy feltöltés nagyjából 30 kilométerre lesz elegendő. 
A második PHEV modellt továbbiak fogják követni: a Mercedes 2020-ra teljes kínálatának legalább 10 százalékát fogják kitenni a konnektorról tölthető modellek, amelyek között dízelmotoros, sőt, AMG kivitelek is szerepelnek majd. 
Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci 1
Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci 2

Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci

Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci

Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci 7
Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci 8
Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci 9
Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci 10
Fotó megosztása:
Konnektoros hibriddel bővít a C-Merci 11
Nem véletlen, hogy a cég a töltési módozatok terén is előrelépéseket tervez. Még néhány apróság van hátra – ilyen a nagy hasmagasságú szabadidőjárművek adaptálása a rendszerhez -, de alapvetően biztonságos és jól működik az a vezeték nélküli technológia, amely kettő óra alatt képes teljesen feltölteni az S500 PHEV akkumulátorait.