A negyvennyolc éves Guy Blouin kerékpárjával a forgalommal szemben hajtott be egy egyirányú utcába a kanadai Quebec belvárosában. Az utca másik végében parkoló rendőrautó személyzete ezt vélhetően észrevette, és (vélhetően azért, hogy figyelmeztessék vagy megbírságolják a férfit), hátramenetben elindultak a biciklis felé. 

Alighanem azonban rosszul mérték fel a távolságot, mert a rendőrautó nagy sebességgel elkaszálta a kerékpárost, és áthajtott rajta. Ezt követően az autó előre indult el, ismét elgázolva a férfit. 
Szemtanúk szerint mintegy tizenöt másodpercen át konkrétan a magzati pózba görnyedt férfi testén állt a nehéz jármű. A rendőrök ekkor kiszálltak, és bár a férfi vért köpve segítségért kiáltozott, és azt ismételgette, hogy megsérült, ahelyett, hogy ellátták volna, megbilincselték. 
A sérült kerékpárost később mentők kórházba szállították, ám ott már nem tudtak segíteni rajta, néhány órán belül életét vesztette. 
A tartományi rendőrség külön akciócsoportot jelölt ki a nagy port felkavaró eset kivizsgálására. A lakosság és a hatóság között eleve feszült ezen a környéken a viszony, amin ez a baleset sem segített, különösen, hogy szemtanúk szerint a rendőrök a kerékpárt és a járőrkocsit is elmozdították a helyszínről, ezzel lehetetlenné téve a pontos nyomrögzítést. A két intézkedő rendőr a baleset óta betegszabadságon van, ám állítólag együttműködnek a nyomozókkal.
A gázolás helyszínén már a baleset estéjén több tucatnyian rótták le kegyeletüket a szerencsétlenül járt kerékpáros előtt.
 


David Coultharddal beszélgettünk a Forma-1 idei legfontosabb kérdéseiről. Tudod miért nem megy Vettelnek? Ő elmondja saját véleményét’! Kattints a képre a válaszért!


Rendőr gázolt halálra egy kerékpárost 1