Szerda éjjel pokoli tűzhöz riasztották a kaliforniai Santa Monica tűzoltóit. Egy BMW márkakereskedés parkolójában több méteres lángok tomboltak, a tűzvészt robbanások tarkították, amint az utcafronton felsorakoztatott, használt luxusautók egymás után felrobbantak. 

Mire sikerült eloltani a tüzet, négy autó megsemmisült, és egy ötödik súlyosan károsodott. A kár az előzetes becslések szerint negyedmillió dollár, azaz nagyjából 60 millió forint. 
A rendőrségnek nem kellett sokáig nyomoznia: több szemtanú is látta, amint egy kapucnis pulóverben öltözött férfi üzemanyagot vásárolt az utca túloldalán lévő benzinkúton, majd átsétált a kereskedéshez. Itt benzint locsolt több autóra, majd egy Molotov-koktéllal belobbantotta azokat, és elfutott. 
A benzinkút biztonsági kamerái rögzítettek egy, a leírásoknak megfelelő férfit; a kezében látható, piros marmonkannát (legalábbis egy ahhoz hasonlót) megtaláltak a helyszínen. 
A felvételek alapján a rendőrség még aznap éjjel letartóztatott valakit, ám őt később elengedték. 
A kereskedés dolgozói elmondták, hogy egy, a gyanúsítotthoz hasonló férfi néhány héttel korábban hangosan veszekedett velük. 
A tűzvész estéjén több apróbb tüzet is gyújtottak a környéken, ám nem tudni, hogy ezeknek van-e közük a gyújtogatáshoz.