Évtizedek óta működik együtt a Zagato karosszériaműhely és az Aston Martin; kooperációjuk első gyümölcse a DB4 GT volt a hatvanas évek legelejéről, legújabb pedig az itt látható példány, amelyet a Zagato 95. születésnapja (no meg egy tehetős európai vásárló) örömére valósítottak meg. 

Nemes teherhordó 1
Nemes teherhordó 2

Nemes teherhordó

Nemes teherhordó

Nemes teherhordó 7
Nemes teherhordó 8
Nemes teherhordó 9
Nemes teherhordó 10
Fotó megosztása:
Nemes teherhordó 11
Műszaki adatok nem állnak rendelkezésre, de a név alapján a DB9 modellen alapuló, 2012-ig gyártott Virage adja az alapokat, beleértve minden bizonnyal a hatliteres, 490 lóerős V12-est is. 
Szerencsésen összefonódnak az évfordulók, hiszen tavaly az Aston Martin volt kerek száz esztendős, így a 2013-ban megépített két közös munkájuk, a DBS Coupé Zagato Centennial és a DB9 Spider Zagato Centennial után ez a mostani, harmadik modell nem csak nyilvánvaló formai egyezéseiben képvisel egyfajta folytonosságot – a manufaktúra egyenesen trilógiáról beszél. 
A kreatív feladat, amelyet a megrendelő kívánságai alapján a Zagatóra várt, elég konkrét volt: egy felsőbb kategóriás Aston Martin modellt kellett újraértelmezniük, mégpedig a műhely jellegzetes kézjegyét magán viselő kombi stílusban. 
Nemes teherhordó 12
A tetővonal kecsesen, csaknem teljesen vízszintesen fut hátra a hátsó tengelyen túl, ahol hirtelen eséssel széles, lapos, kupés farba vált át. Az egész grafika erősen emlékeztet a hetvenes évek sci-fi stílusára; és üdítően eredeti módon valósítja meg a mára kissé elcsépelt shooting brake tematikát.