Augusztus közepétől, ha jóhiszeműen más zónában indítanak mobilparkolást az autósok, mint amelyben állnak, már nem büntetik meg őket – írja a Népszabadság. A Vezess.hu is többször írt arról, hogy több olyan hely van Budapesten, ahol az út két oldala különböző kerületekhez vagy másik parkolótársasághoz tartozik, de egy útkereszteződés, utcasarok esetében is előfordul ugyanez.

Vége az autósok rosszindulatú sarcolásának 1
Vége az autósok rosszindulatú sarcolásának 2

Vége az autósok rosszindulatú sarcolásának

Vége az autósok rosszindulatú sarcolásának

Vége az autósok rosszindulatú sarcolásának 4
Fotó megosztása:
Vége az autósok rosszindulatú sarcolásának 5


Még csak figyelmetlennek sem kell lenni – elég a helyismeret hiánya – ahhoz, hogy az ember a kocsitól rossz irányba induljon el, ne azt a parkolóórát találja meg, amelyik a számára megfelelő utcaszakaszhoz tartozik. Ha az ember nem figyelt, sokszor a jegyvásárlása ellenére is öt-hatezer forintos büntetést kapott.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint az augusztus 15-én hatályba lépett parkolást szabályozó rendelet szerint a zónahatároknál meghatározott türelmi távolságon belül a különböző társaságok ellenőrei akkor is látják eszközeiken az autós elindított parkolását, ha azt a szomszéd kerület zónájában tette. A rendelet pedig lehetőséget ad arra, hogy ilyenkor ne bírságoljanak.

A Népszabadság arról is ír, hogy az állami cég a privát parkolóházak, a plázák garázsait is a rendszerbe integrálná az állami cég. Veres Mihály szerint a garázs- és parkolótulajdonosoknak jó, ha ügyfeleik mobillal tudnak fizetni a szolgáltatásokért, nekik pedig jó bevételi lehetőséget jelentenek a magáncégek.