Az autógyártók a legkülönfélébb okok miatt hívtak már vissza modelleket, de a pókhálósodás nem szokott ezek között szerepelni. Most azonban ez történt: több mint 19 ezer, 2010 és 2013 között gyártott Suzuki Kizashi szedánt kellett visszahívni az USA-ban, mert megszállhatják őket a nyolclábúak. 

Az arachnidákat állítólag a benzin kipárolgásai csalogatják az üzemanyagellátó rendszerbe, ahol aztán elkezdenek hálót fonni. Ezzel elzárhatják a szellőzőrendszert, és a felépülő vákuum szélsőséges esetben behorpaszthatja és elrepesztheti az üzemanyagtartályt, ami azonnali és közvetlen tűzveszélyt okoz. 
A Suzuki a behívott járműveken szűrővel szereli fel a benzintank szellőzőjét, ezzel megakadályozva a pókok megtelepedését. 
Suzuki visszahívás: támadnak a pókok! 1
Suzuki visszahívás: támadnak a pókok! 2

Suzuki visszahívás: támadnak a pókok!

Suzuki visszahívás: támadnak a pókok!

Suzuki visszahívás: támadnak a pókok! 5
Suzuki visszahívás: támadnak a pókok! 6
Fotó megosztása:
Suzuki visszahívás: támadnak a pókok! 7
Nem ez az első alkalom, hogy pókok okoztak problémát: idén áprilisban 40 ezer Mazda 6-ost kellett visszahívni hasonló galiba miatt. 
A Suzuki Kizashi esetében az teszi pikánssá a visszahívást, hogy a márka hivatalosan már nincs jelen az amerikai piacon: miután 2012-ben csődeljárást kértek maguk ellen, tavaly kivonultak az USA-ból.