Felfoghatatlan nehézségeket okozna védencemnek, családjának és mindazoknak, akiknek jótékonysági munkájával segít, ha a bíróság bevonná a vezetői engedélyét – így érvelt a brit krikett-válogatott egykori csapatkapitányának ügyvédje, miután védencét három év alatt négyszer is gyorshajtáson kapták. 

Megtarthatta a jogsiját, mert celeb 1
Megtarthatta a jogsiját, mert celeb 2

Megtarthatta a jogsiját, mert celeb

Megtarthatta a jogsiját, mert celeb

Megtarthatta a jogsiját, mert celeb 5
Megtarthatta a jogsiját, mert celeb 6
Fotó megosztása:
Megtarthatta a jogsiját, mert celeb 7


A brit törvények értelmében bárkinek, aki három év alatt 12 büntetőpontot szed össze, felfüggeszthetik a vezetői engedélyét. A 36 éves milliomos Andrew Flintoffnak már kilenc pontja volt, amikor idén januárban Bentley-jével egy 110-es zónában 140 km/óra sebességgel fotózták le. 
Flintoff, akit aktív sportkarrierje során a világ egyik legjobb krikettjátékosaként tartottak számon, televíziós műsorai mellett egy liverpooli gyermekkórház részére gyűjt adományokat; személyes közbenjárására eddig mintegy 800 000 font (318 millió Ft) támogatást kapott az intézmény. Ügyvédje szerint amennyiben nem tudna részt venni a jótékonysági rendezvényeken, jelentősen megcsappanna az adományozási kedv, aminek a beteg gyerekek látnák kárát.
A bíróság 20 perc gondolkodás után méltányosnak találta az állítólag 3,5 milliárd forintnak megfelelő vagyonnal rendelkező férfi kérését, és a büntetőpontokat, valamint pár száz fontos bírságot kiróva engedélyezte, hogy Flintoff megtartsa jogosítványát. Ugyanakkor figyelmeztette a férfit, hogy ezzel ellőtte az utolsó esélyét, a következő három évben nem hivatkozhat erre a kifogásra.
Flintoff annak idején harmadik nekifutásra szerezte meg jogosítványát; első autója egy Fiat Uno volt. Különösebben nem ért az autókhoz: dízelmotoros VW Touaregjébe egyszer benzint tankolt, ami tudvalevőleg igen költségesen orvosolható baki.
Túl gazdag, ezért nem tudta, hogy rosszat cselekszik – ezzel az érvvel úszta meg a 20 év börtönt egy milliomos csemete, aki részegen okozott halálos balesetet. Felháborító története a képre kattintva olvasható.

Megtarthatta a jogsiját, mert celeb 8


Nyitóképünkön nem Andrew Flintoff Bentley-je látható