További megszorításokra készül a Lada gyártója, adta hírül egy francia napilap. 2020-ra már csupán 30 ezren fognak dolgozni az AvtoVAZ üzemeiben, nyilatkozta a Les Echos munkatársának a Moszkvai Autószalonon Jevgenyij Belinin, a cég gazdasági vezetője, hozzátéve: a létszámcsökkentés elengedhetetlen a versenyképesség visszanyeréséhez. 

A tavaly óta a Renault-Nissan Szövetség kötelékébe tartozó AvtoVAZ súlyos nehézségekkel küzd. Az év elején már bejelentették, hogy a tavaly év végi 65 891 fős létszámból az év végéig közel 12 ezret el fognak bocsátani. Ennek mintegy fele irodai munkaerő lesz: a cél, hogy 2015-re 10 ezer főre csökkenjen létszámuk. “Nem a gyári munkások okozzák a problémát, hanem a vezetők, a szakértők” – nyilatkozta Belinin. “Előfordulnak olyan munkakörök, ahol egy vezetőnek egyetlen beosztottja van.” 
Nem csak emberből van túl sok az AvtoVAZ-nál: a jelenlegi négy épületükből kettőt kiürít a cég, azokat bérba adja, további kétmilliárd rubel (13 milliárd Ft) értékű ingatlant pedig eladnának a következő három évben. Az AvtoVAZ 2018-ig kétmilliárd eurós beruházással szeretné fejleszteni gyártó- és fejlesztési tevékenységeit.
Mint korábban a vezess.hu is megírta, az év végéig 25 ezer darabbal kényszerül csökkenteni termelését a Lada üzem, miután a belpiacon jelentősen visszaesett gyártmányai iránt a kereslet.
Nyitóképünkön: a Lada Vesta a 2014. évi Moszkvai Autószalonon