Tűzpárbajjal fogták el a kínai autótolvajokat 1

Végtelenül pofátlanok, és komoly felszerelésük van. A kómás beteget szállító kocsitól a veterán járműveken át a kamion-pótkocsiig mindent loptak idén.

Autó- és motorlopásra specializálódott dél-kínai bűnözői csoportok több mint 220 tagját vették őrizetbe Kuangtung tartományban. A rendőrség a “Késhegy” elnevezésű kétnapos összehangolt akció során helyenként tűzpárbajba is keveredett a tolvajokkal, illetve az orgazdákkal, de ezek nem voltak halálos kimenetelűek.

A rendőrség 510 lopásra derített fényt és csaknem 280 ellopott járművet foglalt le, köztük Porsche, Toyota és Honda márkájú autókat, továbbá motorkerékpárokat és hamis rendszámokat. A 17 várost érintő akcióra azért volt szükség, mert ebben a térségben az autólopások száma jelentősen megemelkedett.

A kelet-kuangtungi Csiejang városban például 600 rendőr csapott le hajnali órákban egy kiterjedt hálózatot működtető tolvaj- és kereskedő bandára. Két autót és 112 motorkerékpárt koboztak el tőlük, 61 gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Tartományi adatok szerint Kuangtungban körülbelül 25 millió regisztrált jármű fut az utakon, mintegy tíz százaléka az országosan nyilvántartottnak.

(Forrás: MTI)