Összkerékhajtású életmódmodellel gyarapodik az esztergomi Suzuki-üzem portfoliója: az iV-4 formatanulmány az új generációs Vitaraként válik valóra. 

Az iV-4 koncepció modern értelmezésben tálalta a Suzukinál komoly hagyományokkal rendelkező középkategóriás terepjáró koncepcióját.
Ha a végleges modellt megőrizte a tanulmány dimenzióit (4215 x 1850 x 1665 mm), számottevően rövidebb, ugyanakkor szélesebb és alacsonyabb lesz a kifutó Vitaránál (4501 x 1811 x 1694 mm) is annál. Az iV-4 tengelytávja 2500 mm, ez 13,9 centivel kisebb, mint a kifutó Vitaráé. 
A méretcsökkentés és a modern anyaghasználat elsősorban a tömeg és ezen keresztül a fogyasztás mérséklését szolgálja; a 2015-ben piacra lépő Vitarát kategóriája legcsekélyebb CO2-kibocsátású képviselőjének szánja a Suzuki. Ennek része a részleges profilváltás is: az új Vitarát igazi kétcélú, városi és terepfelhasználásra alkalmas autóként fejlesztették. 
A negyedik generációs modell Allgrip összkerékhajtással, a külső és belső kivitel szokásosnál is sokoldalúbb testre szabhatóságával, fejlett biztonsági megoldásokkal lép színre. 
A Suzuki jelenleg a Swift mellett az új generációs SX4 S-Cross, valamint a Splash modelleket gyártja Esztergomban.