Szörnyű tragédia történt hétfőn éjjel Egyiptomban, ahol összeütközött majd öntözőcsatornába zuhant két egymással versenyző mikrobusz egy gyorsforgalmi úton. A Luxor városa melletti balesetben legkevesebb 19 ember vesztette életét – jelentette a helyi média.
A luxori rendőrség igazgatója, Muntaszer Abú-Zeid szerint az egymást leelőzni próbáló mikrobuszok egy esküvői autókonvojhoz tartoztak. Az egyik sofőr elvesztette uralmát a járműve felett, amikor a szembejövő sávban hirtelen feltűnt egy ugyancsak gyorsan hajtó busz, és a mellette haladó busznak csapódott. Mindkét jármű lecsúszott az útról, a két felfordult járműnek csak a kerekei látszanak ki a csatornából.
A szerencsétlenül járt két mikrobuszban összesen 28 ember utazott. Az áldozatok többségében gyerekek és asszonyok voltak. A sebesültek számáról nincsenek megerősített hírek, az eddigi értesülések szerint több utasnak nyoma veszett. Az eltűntek utáni kutatás a reggeli órák óta újra nagy erőkkel folyik, a sötétség miatt tartott pár órás szünet után – jelentették egyiptomi források.

Nem ritkák a szörnyű balesetek Egyiptomban, pénteken 38-an haltak meg és 41-en sérültek meg, amikor Sharm el-Sheikh közelében két turistabusz ütközött össze. Egyiptomban tavaly mintegy 13 ezer ember vesztette életét közúti balesetekben. A rossz állapotban lévő utak és a közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása gyakran vezet halálos kimenetelű karambolokhoz
Forrás: mti.hu