A fotók már hetekkel ezelőtt megjelentek a BMW archívumában, ám akkor még nem lehetett tudni, pontosan mit is ábrázolnak. Mostanra legalább ennyi kiderült: a BMW X5 Security Plus a bajorok legújabb ajánlata azok számára, akik úgy érzik, hogy az utakon nem csak a szokásos autós veszélyek leselkednek rájuk. 

Az autó, amelyet hivatalosan majd Moszkvában (remek helyszínválasztás!), augusztus legvégén lepleznek le, VR6-os ballisztikai besorolású. Bár a lőfegyverek elleni védelmi szintek és szabványok laikus számára kuszák, ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy a 7.62-es AK-47 lőszer nem üti át a karosszériát, sem a fém, sem az üvegfelületeknél; sőt, a gránátrepeszek sem tesznek kárt az utasokban. 
A korábban kifejlesztett, VR4-es besorolású  BMW X5 Security csupán a kézifegyverek (.44-es Magnum vagy annál kisebb energiájú lőszerek) ellen védett – magyarul hétköznapi rablási kísérletben megfelel, ám szervezett támadás ellen nem. 
A BMW különleges biztonsági ablaküvegekkel, megerősített varratokkal és illesztésekkel tette átlőhetetlenné a karosszériát. 
BMW, parásoknak 1
BMW, parásoknak 2

BMW, parásoknak

BMW, parásoknak

BMW, parásoknak 5
BMW, parásoknak 6
Fotó megosztása:
BMW, parásoknak 7
A VR4-es szintű modellnél állították, hogy vezethetősége megegyezik a hétköznapi kivitelével. A VR6-os Security Plus típusra ez aligha igaz; ám mivel azt a 450 lóerős xDrive50i-ből alakítják ki, a 4,4 literes V8-as alighanem megbirkózik a pár mázsával megnövelt tömeggel. A legrosszabb esetben pár tizeddel romlik a 10,5 literes átlagfogyasztás, illetve az 5,0 másodperces gyorsulás. 
További részletek hamarosan várhatók.