Az augusztus 20-i nemzeti ünnep rendezvényei miatt több közlekedési változás lép életbe kedden és szerdán Budapesten. A programok kedden elkezdődnek, ezért már ezen a napon lezárják az autóforgalom elől a budai felső rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd között.

Az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények miatt kedden lezárták a Lánchidat  a járműforgalom elől. A hídon a tömegközlekedés járművei sem haladhatnak át, a lezárás miatt több busz és villamos útvonala megváltozott. Aa gyalogosok csak az úttestet használhatják, a híd járdarészét nem, ott a tűzijáték pirotechnikai eszközeit szerelik. A gyalogolsok és a kerékpárosok szerda délutánig használhatják a hidat.

Szerdán délután 2 órától a tűzijáték telepítési munkálatai miatt lezárják a Lánchidat a gyalogosforgalom elől. A rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében kedden és szerdán ideiglenesen megnyitják a Lánchíd utcát.

Szerdán délután 6 órától a tűzijáték miatt szünetelni fog a teljes autóforgalom és tömegközlekedés a budai és a pesti rakparton, a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszon.