Álcázás nélkül fotózták le ezt a Duster Pick-up prototípust Romániában. Egyelőre nem tudjuk, csak reméljük, hogy hivatalos projektről van szó.
Ismét lesz Dacia kisteherautó? 1
Típusváltásakor sokat komolyodott a Dacia Logan: az MCV verzió praktikus egyterű helyett majdnem elegáns, civil kombivá nemesedett, és ebbe az arculatba már nem fér bele a platós kisteherautó, amely elsősorban tőlünk keletebbre volt népszerű, de a vezess.hu szerkesztősége is élvezettel használta, mint extrém szabadidős járművet.
A jelek szerint azonban, ha a típus nem is, a koncepció életben maradt Romániában. A képeken látható Duster pick-up a román Romturingia munkája, bár a gyár is közreműködött létrehozásában. Először tavaly december táján tűnt fel a kémfotósok keresőjében, azonban most először láthatjuk teljes szépségében.
Ismét lesz Dacia kisteherautó? 2
Ezt nem az irónia mondatja velünk, a Duster pick-up valóban csinos látvány. A szelíd off-roader hátsó ajtajait megszüntették, hogy hosszabb lehessen a plató; az autó arányai így is furcsák, de legalább egy dupla kabinos pick-up minimál-platója rendelkezésünkre áll ? feltéve, hogy valóban gyártásba kerül a modell.
Ismét lesz Dacia kisteherautó? 3
Ha így lesz, a motorkínálat miatt aligha kell aggódnunk: a 105 lóerős, 1,6-os szívómotor mellett, az 1,2-es TCe turbó, valamint a másfeles dCi dízel adja majd a választékot, a teljesítmény-tartomány 90-125 lóerő. A Dusterhez hasonlóan a pick-up is elérhető lesz összkerékhajtással. 
A részletek várakozásaink szerint legkésőbb októberben kiderülnek.