A Párizsi Autószalonon négy benzines és három dízelmotorral mutatkozik be az új Škoda Fabia. Mindegyik Euro 6-os, alapáras a start-stop és a fékenergia-visszanyerő rendszer. A háromhengeres 1.0 MPI feltöltő nélkül, míg az 1,2 literes négyhengeres turbóval (TSI) érkezik, a teljesítményskála 60-110 lóerő között lesz.

3 literes fogyasztás az új Škoda Fabiában 1
3 literes fogyasztás az új Škoda Fabiában 2

3 literes fogyasztás az új Škoda Fabiában

3 literes fogyasztás az új Škoda Fabiában

3 literes fogyasztás az új Škoda Fabiában 5
3 literes fogyasztás az új Škoda Fabiában 6
Fotó megosztása:
3 literes fogyasztás az új Škoda Fabiában 7


Az új közvetlen befecskendezéses, 1,4 literes dízel három teljesítményváltozata adja a gázolajos kínálatot. Csakúgy, mint a Fabia második generációjánál, 75 és 105 lóerő között alakul a motorok teljesítménye, de 1,6 literes lökettérfogat helyett most 1,4 literből hoztak ki ugyanennyit.

A legtakarékosabb Fabia GreenLine 2015 vége felé érkezik a kereskedésekbe, 3,1 literes átlagfogyasztással. Az új Fabia felszereltségtől függően akár 65 kilogrammal könnyebb és 17 százalékkal takarékosabb lehet elődjénél, az 1.0 MPI háromhengeres motorral szerelt alapváltozat vezető nélküli önsúlya 980 kilogramm.

Kíváncsi vagy hogy néz majd ki az új Škoda Fabia? A Vezess.hu már közölt róla kémfotókat. Ezeket megnézheti erre a linkre kattintva.