Gyors ütemben érkeznek a fényűző újdonságok a Mercedesnél. A napokban adtunk hírt az S-osztály kabriójáról, most pedig itt egy videó, amelyen a luxusautó egy másik verziója: a hatalmas és különösen fényűző Maybach látható. 

Májusban már láthattuk ugyanezt a prototípust, ám akkor határozottan urasabb tempóban körözött a Nürburgringen; az elmúlt három hónap fejlesztő munkája tehát nem múlt egy eredménytelenül, az autó szemmel láthatóan gyorsabb lett.
A felvételen jól látszik az autó legfőbb jellegzetessége, a hátsó oldalajtó mögötti háromszög-ablak. Ezt az extrém módon megnyújtott tengelytáv tette szükségessé: míg az eredetileg is kétféle méretben készülő S-osztály nagyobbik változata egymástól 3165 mm-re hordja első és hátsó tengelyét, az itt látható Maybach verzió állítólag további 50 centiméterrel nagyobb helyet hagy a hátsó utasok lábának. (És ez még semmi, hiszen ott a Pullman kivitel, amelyet a Brabus épít, és bár az ott leírt spekulációk némiképp ellent mondanak az itt idézet becsléseknek, annyi biztos, hogy nagyon nagy lesz.) 
A hírek szerint a Maybach mindössze kétféle motorral lesz kapható: S600-asként, 530 lóerővel és 830 Nm-rel, valamint S 65 AMG verzióban, 630 lóerővel és kereken ezer Newtonméterrel. 
A Maybachot várhatóan novemberben, a Kantoni Autószalonon, Kínában mutatja be a Mercedes. A helyszín választása szokatlannak tűnhet, de ne feledjük, hogy a kínaiak megőrülnek a hosszú tengelytávú autókért: kizárólag náluk és nekik gyártja példának okáért a Mercedes a C-osztály nyújtott kivitelét.