A Ferrari limitált szériás modelljeit nem veheti meg akárki. Állítólag pl. egy filippínó üzletember csak ezért vett egy Ferrari F12-öt 170 millió forintért, hogy azzal együtt legyen már öt Ferrarija, mert csak így kapott lehetőséget, hogy rendeljen egy LaFerrarit.  

Illetve, korábban például Marco Mattiacci, a Ferrari Észak-Amerikai részlegének akkori vezetője nyilatkozta, hogy ha valaki akar egy La Ferrarit, annak kell, hogy legyen a gyűjteményében már 20-30 Ferrari.  Lényeg a lényeg a Ferrari VIP listáján kell szerepelni, ha valaki venne egyet.

Ám úgy hírlik mégsem volt reménytelen, hogy szerezzen egyet, valaki ha épp mostanában vált milliárdossá. Az Oracle Finance kiderítette, hogy némi pénz ellenében a Ferrarit is jobb belátásra lehet bírni. Persze ez a némi, igazából rengeteg.

Az 1,2 millió fontért (470 millió forint) kínált autó esetében szolid 1 millió fontot (390 milliós forintot) kérnek, amit a vevők örömmel megadnak, hogy megszerezzenek egyet a 499 darabos szériából.  

Ám nehogy azt, higgyük, hogy csak a Ferrarinál vannak ilyen jellegű prémium költségek, a McLaren P1 esetében 300 000 font (118 millió forint), a Porsche 918 Spyder esetében 200 000 fontot (78 millió forint) sem sajnálnak a vevők arra, hogy biztosítsanak egyet a különlegességből.

Az olcsóbb autóknál is felléphetnek extra költségek, ott azért, hogy ne kelljen a kedves vevőnek sorba állnia, hanem viszonylag gyorsan megkapja autóját. A Lamborghini Huracan esetében ez kb. 12 millió forintba kerül, a Porsche Macan esetében 2,4 millió forint az ár.

A LaFerrari 6,3 literes V12-es belső égésű motorja 800 lóerős teljesítményre képes (, ám ezt még további 163-mal fokozza egy elektromotor, így összesen 963 lóerővel gazdálkodhat a LaFerrari szerencsés tulajdonosa. Álló helyzetből százra kevesebb mint 3, kétszázra kevesebb mint 7, háromszázra 15 másodperc alatt gyorsul. A végsebessége valahol 350 km/óra felett van.

Egyébként: Már mindegyik darab elkelt. Mondjuk használtan már van eladó. 700 milliót kérnek érte.