A Ferrari limitált szériás modelljeit nem veheti meg akárki. Állítólag pl. egy filippínó üzletember csak ezért vett egy Ferrari F12-öt 170 millió forintért, hogy azzal együtt legyen már öt Ferrarija, mert csak így kapott lehetőséget, hogy rendeljen egy LaFerrarit.  

Illetve, korábban például Marco Mattiacci, a Ferrari Észak-Amerikai részlegének akkori vezetője nyilatkozta, hogy ha valaki akar egy La Ferrarit, annak kell, hogy legyen a gyűjteményében már 20-30 Ferrari.  Lényeg a lényeg a Ferrari VIP listáján kell szerepelni, ha valaki venne egyet.

LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit! 1
LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit! 2

LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit!

LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit!

LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit! 6
LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit! 7
LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit! 8
Fotó megosztása:
LaFerrarit akarsz? Fizess! Kétszerannyit! 9 Ám úgy hírlik mégsem volt reménytelen, hogy szerezzen egyet, valaki ha épp mostanában vált milliárdossá. Az Oracle Finance kiderítette, hogy némi pénz ellenében a Ferrarit is jobb belátásra lehet bírni. Persze ez a némi, igazából rengeteg.

Az 1,2 millió fontért (470 millió forint) kínált autó esetében szolid 1 millió fontot (390 milliós forintot) kérnek, amit a vevők örömmel megadnak, hogy megszerezzenek egyet a 499 darabos szériából.  

Ám nehogy azt, higgyük, hogy csak a Ferrarinál vannak ilyen jellegű prémium költségek, a McLaren P1 esetében 300 000 font (118 millió forint), a Porsche 918 Spyder esetében 200 000 fontot (78 millió forint) sem sajnálnak a vevők arra, hogy biztosítsanak egyet a különlegességből.

Az olcsóbb autóknál is felléphetnek extra költségek, ott azért, hogy ne kelljen a kedves vevőnek sorba állnia, hanem viszonylag gyorsan megkapja autóját. A Lamborghini Huracan esetében ez kb. 12 millió forintba kerül, a Porsche Macan esetében 2,4 millió forint az ár.

A LaFerrari 6,3 literes V12-es belső égésű motorja 800 lóerős teljesítményre képes (, ám ezt még további 163-mal fokozza egy elektromotor, így összesen 963 lóerővel gazdálkodhat a LaFerrari szerencsés tulajdonosa. Álló helyzetből százra kevesebb mint 3, kétszázra kevesebb mint 7, háromszázra 15 másodperc alatt gyorsul. A végsebessége valahol 350 km/óra felett van.

Egyébként: Már mindegyik darab elkelt. Mondjuk használtan már van eladó. 700 milliót kérnek érte.