Jelenleg is számos nyitható tetős modellt kínál a Mercedes-Benz a vevőinek, az SLK és SL roadsterek mellett ott az E-osztály kabrió. Hamarosan azonban két új modellel bővül a kínálat, a C- és az S-osztályból is lesz nyárra hangolt változat.  Itt vannak a legújabb kémfotók az S-osztály Cabriolet-ről.

Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 1
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 2

Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója

Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója

Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 13
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 14
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 15
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 16
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 17
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 18
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 19
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 20
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 21
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 22
Fotó megosztása:
Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 23 Mióta 2006-ban a Mercedes bemutatta az Ocean Drive koncepciót, azóta sejteni, hogy a márkánál tervezik, hogy legdrágább modelljéből is készítenek kabriót. Majd miután bejelentették, hogy a Maybach márkát megszüntetik, kezdtek kiszivárogni a hírek, hogy annak helyét jóval szélesebb S-osztály-kínálattal igyekeznek betölteni.

A normál S-osztály mellett lesz nyújtott kivitel, amit követ a még hosszabb Maybach utónévvel  ellátott csúcsluxus változat, illetve érkezik a 6,4 méteres Pullman. A CL helyére már megérkezett az S Coupé, ennek alapjaira készül az új kabrió.

Roadstereit összecsukható fémtetővel szereli a Mercedes, de az S-osztály esetében a klasszikus vászontetőnél marad. Ennek műszaki és imázs okai is lehetnek. A klasszikus értékek szerint a kabrió vászontetős, illetve erre az autóra akkora tető kell, amit fémből – főként az összecsukott állapot miatt – nehéz megoldani. Nem mellesleg a vászontetős autókhoz sokkal elegánsabb övvonalat lehet rajzolni.

Érkezik a Mercedes legmenőbb kabriója 24 Tekintve, hogy a luxusmárka csúcsmodelljéről van szó, csakis a legerősebb motorok jöhetnek szóba. Így az alapmotor a 4,7 literes duplaturbós V8-as lesz 455 LE teljesítménnyel, mellette pedig egy 6,0 literes duplaturbós V12-es, 530 lóerővel. Nem maradnak el majd az AMG változatok sem, az S63 585 lóerőt, az S65 630 lóerőt kínál majd. A kocsi hátsó- és összkerékhajtással is elérhető lesz.

A Mercedes-Benz várhatóan 2015-ben mutatja be az S-osztály kabriót, amely nem akármilyen ellenfelekkel néz szembe. Már kapható a Bentley Continental GTC, illetve addigra Rolls-Royce Wraith kabrió is piacra kerül, illetve alulról a BMW 6-os drágább modelljei is alternatívát jelenthetnek.