Úgy tűnik, a Ladánál végre felveszik a versenyt és a tömegtermékek mellett izgalmas modellekkel igyekeznek a középpontba kerülni. A Vezess.hu-n nemrég látott szabadidőmodellek után most két új sportmodellről számolhatunk be.

Bekeményít a Lada 1
Bekeményít a Lada 2

Bekeményít a Lada

Bekeményít a Lada

Bekeményít a Lada 11
Bekeményít a Lada 12
Bekeményít a Lada 13
Bekeményít a Lada 14
Bekeményít a Lada 15
Bekeményít a Lada 16
Bekeményít a Lada 17
Bekeményít a Lada 18
Fotó megosztása:
Bekeményít a Lada 19 A Kalina Sport és Kalina NFR külsőleg hasonló, a különbség a motortérben rejlik. A modelleket sportos lökhárítók, 16 colos felnik (eltérő a két autón), átalakított motorháztető (NFR), tetőspoiler teszi vérpezsdítőbbé. Lengéscsillapítóik gáztöltésűek és az új rugókkal 20 milliméterrel közelebb kerültek a talajhoz, mint hagyományos testvéreik. Belül hangsúlyos varrással díszített bőrborítású kormány, váltógomb, kézifékkar és sportülések fogadják az utasokat.  

Mindkét esetben 1,6 literes, 16 szelepes motort találunk a kocsik orrában, ám míg a Sport esetében 120, addig az NFR-nél 140 lóerős teljesítménnyel. A rövidített végáttétellel felvértezett ötfokozatú sebességváltóval 197 km/órás végsebességre képesek a sportos Kalinák, ám a gyengébb 9,5, az erősebb 8,5 másodperc alatt képes elérni a 100-as tempót.

Bekeményít a Lada 20 Egyelőre a Kalina Sport forgalmazásáról döntöttek, amely az orosz piacon 487000 rubelbe kerül, amely nagyjából 3,2 millió forint.  

Viszonyításként elmondjuk, hogy a nálunk 3,4 milliótól induló Škoda Rapid, ott is hasonló áron – átszámítva – 3,2 milliótól kapható, míg a nálunk 4,6 milliótól megvehető Octavia ott 4,2 millió forintért vihető. A teljesítményben hasonló Suzuki Swift Sport itthon 5,2 millióba kerül, ott nem forgalmazzák, de az egyszerűbb Swift modellek is 4,6-5,0 millióba kerülnek.

Nézd meg videón is a Kalina Sportot és NFR-t!