A fekete amerikai izomautó tulajdonosa szomorú napra ébredt, amikor a képeken látható állapotban látta meg kedvencét. A vadonatúj Corvette Stingray makulátlan fényezését sav marta hatalmas foltok csúfították el.

Savval támadtak a Corvette-re 1
Természetesen a tulajdonos értesítette a hatóságokat, valamint a Facebook-közösség segítségét is igénybe vette, jutalmat felajánlva (2600 dollár – 600 000 forint összértékben) annak aki segít kézre keríteni az elkövetőt. Fáradozása sikerrel járt, a vandált elfogták a hatóságok, de ennél bővebb információt még nem közöltek a sajtóval.

Savval támadtak a Corvette-re 2
Így nézett ki a tökéletes állapotú, vadonatúj Corvette a savtámadás után.
Savval támadtak a Corvette-re 3
A tulajdonos ezt a képet tette közzé a Facebook-oldalán, meg is lett az eredménye.

Magyarországon több hasonló eset is történt utcán parkoló autókkal, Dunakeszin 18 autót öntöttek le maró hatású anyaggal, Szombathelyen pedig egy Opel kapott kromofágot a fényezésére.

Ha pedig nem érezzük át a tulajdonos fájdalmát, olvassuk el, mit tud ez a brutális amerikai gép, és rögtön rájövünk, miért lehetett szívének kedves ez a Corvette.

Elődjéhez hasonlóan ebben a legújabb kivitelben is 6,2 literes blokk dolgozik, 450 lóerőt és 610 newtonmétert küldve a hátsó tengelyre; a kettő között a sorozatgyártású autók világában újdonságnak számító, hétfokozatú kézi sebességváltó (vagy hatos automata) található. Minden idők legerősebb Corvette-je egyben a legfürgébb (0-100 km/óra 4 mp-en belül), sőt, a legtakarékosabb is (9 l/100 km).