Rekordhosszúságú dugók alakultak ki szombaton a városokból vakációra kirajzók miatt a franciaországi utakon. A forgalmi torlódások összességében majdnem ezer kilométert tettek ki.

A csúcspont dél körül volt, amikor 994 kilométerre rúgott a dugók hossza az országban. Ez a távolság akkora, mintha az észak-franciaországi Lille és a délnyugati Biarritz közötti útvonal teljesen beállt volna – közölte a nemzeti útinformációs központ (Cnir) illetékese. Ez rekordnak számít. Az előző rendkívüli össztorlódást múlt év augusztus 17-én jegyezték fel Franciaországban, akkor 877 kilométert mértek a Cnir műszerei.

Szombat délutánra valamelyest enyhült a forgalom, de még akkor is mintegy 600 kilométert tett ki a kocsisorok hosszúsága. Olaszország irányában, a Mont-Blanc-alagút felé igencsak türelmesnek kellett lenniük a gépkocsivezetőknek, mintegy 2 óra 15 percet álltak a dugóban, amely még délután is három kilométeres volt. Délnyugat-Franciaországban, a Spanyolország irányába vezető A63-as autópályán 19 kilométeres kocsisor alakult ki.

Így helyezkedik el egymáshoz képest Lille és Biarritz:

Forrás: MTI