Jéggel, szélviharral és hatalmas mennyiségű esővel csapott le Pécsre a zivatar vasárnap (2014.08.03.) délután. Utcákat, telkeket öntött el a víz, az autóforgalom több helyen valósággal megbénult. Az utcákon tartózkodók nagyobb fák vagy felüljárók alatt próbálták átvészelni a jégverést, de volt olyan autó is amelyre fa dőlt. 
A videókat a pecsma.hu olvasói juttatták el a regionális hírportálnak.

Pécs alacsonyan fekvő pontjai néhol félméteres víz öntötte el, míg a hegyoldalban patakok, árkok áradtak ki. 
“A Pécs városában vasárnap 14:35 órakor hirtelen lezúdult csapadék okozta károk elhárítása céljából a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a partner szervezetekkel egyeztetés alapján közösen folyamatos beavatkozásokat végez. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a tömegesen érkező segélyhívások és bekövetkezett események miatt a műveletirányítást megerősítette és a részleges operatív törzset összehívta, mely 15:00 órakor megkezdte működését. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltó-parancsnokságai Pécs városában folyamatosan beavatkozásokat végeznek. Jelenleg a Pécsi Városi Műjégpálya ammóniatartálya, a Honvéd kórház áramellátása megóvása, valamint egyéb helyszíneken az útlezárást okozó vízfolyások (például: Cserkút, Magyarürögi út) megszüntetése céljából az egységek a partner szervezetekkel szivattyúznak, valamint az útzárakat képező fák és faágak eltakarítása folyik. Idáig összesen 71 segélyhívás érkezett” – adata hírül a délután folyamán a helyi katasztrófavédelmi hatóság.

Este fél hétkor részletes tájékoztatást is adott Kasza Anett, a katasztrófavédelem megyei szóvivője. Mint közölte, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék főként Pécs déli és nyugati részén okozott jelentős károkat. Néhány óra alatt több mint 70 milliméter csapadék hullott, több mint egy átlagos májusban vagy júniusban 30 nap alatt! A heves zivatar több helyen tört be ingatlanokba, és udvarokba. Az erős szél helyenként fákat csavart ki, és vezetékeket szakított le.

Sokan elhagyták a rendszámukat is a nagy vízben. Ezek a linken (Facebook) érhető el az úriember, aki összeszedte a táblákat.
Ilyen volt az ítéletidő Pécsett 1

A járműveket azonban a jég mellett a magas víz is megkárosíthatja: a gyújtáselosztó (benzineseknél) és a levegőszűrő a két leggyengébb láncszem, ezeknek nem szabad víz alá kerülniük. Ezért láthatjuk sok esetben, hogy dízel terepjáróval a tetőig kivezetett szívócsővel kelnek át magas vízzel borított területeken. Például ezeket a mutatványokat lehetetlen lenne kivitelezni anélkül, hogy megálljon a motor. 

Az Időkép.hu információ szerint a továbbiakban is folytatódik a fülledt, meleg, nyári idő, de többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, a zivatarokat helyenként felhőszakadás, jégeső, viharos széllökés kísérheti. Hétfő hajnalban 16-21°C, napközben 30-35°C között alakul a hőmérséklet. Reggelre nyugaton foltokban pára, köd képződhet.