Csaknem 90 kilométeres autóutat élt túl egy autó aljába kapaszkodva egy elütött koala Ausztráliában, az állatnak csak az egyik karma tört le.

Az ország egyik emblémájának számító állat valószínűleg a queenslandi Maryborough közelében “került fel” a személyautóra, amelynek utasai csak a legközelebbi pihenőhelyen megállva vették észre, hogy egy potyautasuk is van.

Az őt elgázoló autóval utazott 90 km-t egy koala 1
Az erszényest gondozásba vevő Australia Zoo koalakórház orvosa mázlistának nevezte az állatot, amiért túlélt, méghozzá kiváló egészségben, egy ilyen nagy kalandot.
 
Az autópályán, amelyen a 88 kilométert a koala a kocsiba kapaszkodva megtette, akár 110 kilométeres sebességgel is haladhatnak a járművek.

“Elképesztő, hogy túlélt egy ilyen utazást és csak ilyen apró sérüléssel” – mondta Claude Lacasse állatorvos az AFP-nek.

Letört körme miatt fájdalomcsillapítót adtak az állatnak a kórházban, amelyet Steve Irwin, a Krokodilvadászként ismert ausztrál természettudós, állatvédő és televíziós személyiség hívott életre. Az intézmény illetékesei próbálják azonosítani a Timberwolfnak elnevezett állat elgázolásának helyét, hogy ott engedjék vissza a vadonba.
   
Az állatkórházban havonta mintegy 70 koalát részesítenek kezelésben, az állatok több mint fele közúti balesetben vagy háziállatok támadásiban sérül meg.
   
Ausztráliában becslések szerint már csak 43 ezer példány fordul elő a sebezhető természetvédelmi státusú erszényesfajból. Tudósok úgy gondolják, az első brit telepesek 1788-as megérkezése előtt több mint 10 millió koala élt Ausztráliában.