Miközben a 22 éves Brennan Pennington a fürdőszobában volt, hároméves kisfia gondolt egy nagyot. Kitotyogott a házból, felmászott nagynénje Jeepjébe, és elkezdte huzigálni, ráncigálni a dolgokat, addig-addig, amíg üresbe nem lökte a fokozatban hagyott kézi váltót. 

A terepjáró gurulni kezdett, át az úttesten. A kisfiú élvezte a dolgot, még kormányozni is próbált, ahogy a nagyoktól látta, de erre bekattant a kormányzár, és az autó szép ívben nekihajtott a szemközti ház falának. 
Ezután kikászálódott a kocsiból, egy szál pelenkában átrohant az úttesten, vissza a házba. Amikor anyja kijött a fürdőszobából, úgy találta a kanapén, a tévé előtt a kissrácot, ahogy pár perccel korábban hagyta. Ekkor csöngettek be a rendőrök, akiket a baleset szemtanúi hívtak ki. Miután kihallgatták az anyát, gyermek felügyelet nélkül hagyása miatt feljelentést tettek ellene. A házban egyébként állítólag volt még egy felnőtt, ám ő az incidens idején aludt. 
A kisfiúnak karcolásnyi baja sem esett az Oregon államban megtörtént kaland során; a megsérült ház tulajdonosának kárát megállapodás alapján térítik meg.