Hét törött borda – amikből több áthatolt a tüdőn -, öt nap az intenzív osztályán és még három hét a kórházban. Ez lett az eredménye annak a balesetnek, amiben a 133-as busz elsodort egy kerékpárost a Thököly úton. 
A biciklis kamerája mindent rögzített: 

A baleset egy olyan szakaszon történt, ahol buszsáv közös a bicikliúttal, de az ominózus részen épp leszűkül a biciklisáv. Egyelőre nem derült ki, hogy a buszvezető szándékosan hajtott-e tovább, vagy egyszerűen nem vette észre a bringást. 
„Ezúttal elkaptak. Amire nem számítottam, az a fájdalom. Eltaláltam a korlátot a mellkasom jobb oldalával, eltört hét bordám, azok átszúrták a tüdőm, aminek egy része levált. Öt napot töltöttem az intenzív osztályon, aztán 3 további hetet a kórházban” – írta a bringás a videó mellé. 
A férfi állítása szerint 10 kilót fogyott és jelenleg otthon lábadozik. Legalább még egy hónap, mire képes lesz ismét munkába állni. Az orvosok szerint viszont szerencsére teljesen felépül.
Frissítve: 2014.07.25 10:40

– A továbbhajtó buszsofőr mától nem vezethet! Vitézy Dávid BKK-igazgató szerint a sofőrnek nincs helye a vállalatnál. Az Index.hu információi szerint, a sofőrt csak azért mától tiltják el a volántól, mert az eset eddig csak egy sima kerékpárosbalesetként lett kezelve a BKV-nál. A videó nyilvánosságra kerülése után jüöttek rá, hogy másról lehet szó. A BKV munkáltatói eljárást indított a buszsofőr ellen. 
– „Még ha el is ütött egy biciklist, nem lett volna szabad továbbhajtania” – tette hozzá Vitézy Dávid. A sofőrnek egyébként egy utas jelezte, hogy mi történt, ekkor húzódott félre a következő buszmegállóban.
– A rendőrséget szintén egy utas értesítette a történtekről. Cserbenhagyásos gázolás bűntette miatt indítottak nyomozást az ügyben.
– Vitézy hozzátette, hogy szerinte a baleset ellenére sincs probléma a buszsávval közös kerékpársáv forgalmi megoldással. Sok helyen van ilyen Budapesten, és a nyugat-európai nagyvárosokban is. Ha minimálisan be van tartva az együttélés szabályrendszere, akkor nem lehet gond. Nem veszélyesebb mint bármilyen hasonló forgalmi helyzet, ahol egymásra oda kell figyelni a közlekedőknek.
forrás: index.hu
A BKV hivatalos közleménye, 2014.07.25 13:04
2014. június 23-án a Thököly út – Gizella út kereszteződésben a 133-as viszonylaton menetrend szerint közlekedő FKU-950 forgalmi rendszámú autóbusz elsodort egy vele egy sávban közlekedő kerékpárost. 
Az autóbusz vezetője elmondása szerint nem cserbenhagyásról van szó, mert nem észlelte a balesetet, csak akkor értesült róla, amikor az utasok jelezték azt részére.  Ezt követően a megállóban félreállt és szabályszerűen intézkedést kért, rendőrt, helyszínelőt hívott. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van.  A videóról ugyanakkor megállapítható, hogy a buszvezető nem az elvárható odafigyeléssel vezette járművét, hiszen a kerékpáros előzése során sem járt el minimálisan elvárható körültekintéssel sem.
 
A BKV az ügyben vizsgálatot folytat, melyet hatósági eljárás is kiegészít. A BKK és a BKV vezetőinek döntése értelmében a járművezető a budapesti közösségi közlekedési járatokon nem vezethet többé. Munkaviszonyát illetően azonban csak a teljes körű vizsgálat lezárása után születhet végleges döntés. További információt az esetről csak a hatósági eljárás befejezését követően tudunk adni. 
 
A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ sajnálatát fejezi ki az esettel kapcsolatban és bízik a sérült gyors felgyógyulásában, továbbá kér mindenkit, aki részt vesz a közlekedésben, hogy vigyázzunk egymásra. A közös busz- és kerékpársávok Európában széles körben elterjedtek, biztonságos használatuk nem igényel nagyobb odafigyelést, mint bármely más olyan útfelületé, csomóponté, kereszteződésé, amelyet többféle sebességgel közlekedő jármű vagy esetleg gyalogos használ.