Jöhet a hétüléses terep-Škoda 1
Jöhet a hétüléses terep-Škoda 2

Jöhet a hétüléses terep-Škoda

Jöhet a hétüléses terep-Škoda

Jöhet a hétüléses terep-Škoda 6
Jöhet a hétüléses terep-Škoda 7
Jöhet a hétüléses terep-Škoda 8
Fotó megosztása:
A Volkswagen CrossBlue sorozatgyártású változatának rokona lesz a Škoda tervezett, hétszemélyes szabadidőjárműve, írta meg még tavaly decemberben a vezess.hu

A VW városi terepese azóta célegyenesbe fordult, hamarosan megkezdik gyártását a márka észak-amerikai üzemében; ezzel pedig a Škoda számára is realitássá válhat az álom. 
A brit Autocar úgy tudja, már 2016-ban, azaz a VW CrossBlue-val egy időben piacra kerülhet a konszern MQB padlólemezére épülő, így többek között az Octaviával és az új Volkswagen Passattal is rokon szabadidőjármű. Az ultra rugalmas platformnak köszönhetően a mérnökök hajtáslánc-variációk tucatjai között válogathatnak szabadon. 
A végső döntést persze a márka stratégái hozzák meg, de ez azt jelenti, hogy a következő generációs Superbhez hasonlóan akár az egyelőre név nélküli SUV is kaphat konnektoros hibrid hajtást – ez persze extrém opció, amely ha meg is valósul, a márka vásárlói alighanem a manapság népszerű 1.4 TSI és 1.6 TDI motorokat részesítik majd előnyben. 
Érdekes és nem is irreális lehetőség volna az Octavia RS nagyteljesítményű benzin- és dízelmotorjának az alkalmazása; a nagyobb tömeg és presztízs miatt mindenképpen volna helye a 220, illetve 184 lóerős kétlitereseknek.
Az összkerékhajtás magától értetődő, bár feláras lehetőség lesz. 
Ha két év múlva valóban piacra dobná új modelljét a Škoda, legkésőbb jövő év elején elkezdhetnek szivárogni a hivatalos információk a márka első újkori, hétszemélyes típusáról.
Nyitóképünkön a Škoda Yeti Extreme tanulmány látható.