A kétgyermekes Danielle Watkins, aki kilenc éve tanított angol irodalmat a Connecticut állambeli Stamford középiskolájában, közel egy éven át folytatott törvénytelen viszonyt egy tanítványával, derült ki abból a feljelentésből, amelyet a fiú tett, miután befejezte tanulmányait. 

A 18 éves fiú és 32 éves tanárnője több alkalommal szeretkezett a nő kocsijában, tanítási időben. Amikor az afférra fény derült, a nő önként feladta magát a rendőrségen. Autója átkutatásakor marihuánát találtak a kocsiban; később elismerte, hogy a kábítószerből szeretőjének és egy másik, 15 éves fiúnak is rendszeresen adott. 
A rendőrség a nő telefonját is elkobozta; azon róla készült, meztelen képeket találtak, amelyeket a fiúnak küldött el. Ha mindez nem lett volna elég, a nő azt is engedte, hogy a fiú vezesse autóját, annak ellenére, hogy tudta, nem volt jogosítványa a diáknak. 
A fiú a jelek szerint már régóta szeretett volna kilépni a kapcsolatból, ám tanára megfenyegette, hogy megbuktatja, ha el meri hagyni. 
Danielle Watkinst a tárgyalás végéig felfüggesztették; jelenleg 100 000 dolláros óvadék ellenében szabadlábon várja a július 31-i tárgyalást.
Négy év börtönre ítélték azt a 29 éves tanárnőt (ld. alább), aki egy katolikus iskolában keresett és talált magának áldozatokat. 

Füvet és szexet kapott tanárnője kocsijában 1