Az egész Fiatot bekebelezné a Volkswagen 1
Az egész Fiatot bekebelezné a Volkswagen 2

Az egész Fiatot bekebelezné a Volkswagen

Az egész Fiatot bekebelezné a Volkswagen

Az egész Fiatot bekebelezné a Volkswagen 4
Fotó megosztása:
Az egész Fiatot bekebelezné a Volkswagen 5


A német Manager magazin értesülése szerint a Volkswagen és a Fiat legnagyobb részvényesei tárgyalásokat folytatnak a két vállalat összevonásáról. A lap úgy tudja, hogy Ferdinand Piech, a Volkswagen egyik főrészvényese, a konszern felügyelőbizottságának elnöke tárgyalásokat folytatott a Fiat-birodalmat ellenőrző Elkann és Agnelli családok képviselőivel a két autóipari cég egyesítésének lehetőségeiről.

A Fiat főrészvényesei állítólag szívesen összpontosítanák figyelmüket kizárólag a Ferrari márkára és válnának meg a többi autóipari befektetéstől. A Volkswagen már többször tapogatózott az Alfa Romeo és a Ferrari márkák megszerzésével kapcsolatban, és ha utóbbi nem is lehet a németeké, a Chrysler megszerzésével fontos piacon erősödhet.

A Fiat az idén januárban szerezte meg a Chrysler felett a teljes ellenőrzést. Az Egyesült Államokban értékesítési gondokkal küzdő Volkswagen a Chrysler átvételével egy csapásra megoldhatná helyi problémáit.

A Volkswagen megelőzte a General Motorst

A Volkswagen megelőzte a General Motorst az első félévi autóeladásokban, így a Toyota mögött jelenleg második az értékesítési rangsorban. A GM az első félévben 4,92 millió járművet értékesített, a Volkswagen 4,97 millióig jutott. A Volkswagen 5,9 százalékkal növelte eladásait az első félévben, gyorsabb ütemben, mint a GM, amely csupán 1,4 százalékos pluszról számolt be.

(Forrás: MTI)