Vizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottság, hogy ellenőrizzék, az EU szabályzataival összhangban járult-e hozzá 133,3 millió eurós (40 milliárd Ft) támogatással Budapest a győri Audi üzem kibővítéséhez. 

Az Audi jelenleg 1,2 milliárd eurós (360 milliárd Ft) beruházással fejleszti győri gyártóüzemét; a bővítés 2100 új munkahelyet fog teremteni. 
“A projekt méretét és a Volkswagen-csoport magyarországi piaci részesedését figyelembe véve a Bizottságnak ellenőriznie kell a projekt regionális fejlesztési hatásait, és hogy vajon a támogatás szükséges-e a beruházás kivitelezéséhez” – idézte az Európai Bizottság jelentését az Automotive News Europe
Győr miatt vizsgálódik Brüsszel 1
Győr miatt vizsgálódik Brüsszel 2

Győr miatt vizsgálódik Brüsszel

Győr miatt vizsgálódik Brüsszel

Győr miatt vizsgálódik Brüsszel 6
Győr miatt vizsgálódik Brüsszel 7
Győr miatt vizsgálódik Brüsszel 8
Fotó megosztása:
Győr miatt vizsgálódik Brüsszel 9
A vizsgálat ténye önmagában nem jelenti azt, hogy automatikus elmarasztaló eredményre jutna a bizottság. 
Korábban már jóváhagytak egy 43,67 millió eurós (13 milliárd Ft) német állami támogatást, amely a Porsche Macan gyártásához szükséges lipcsei gyárbővítést segítette elő. Ebben az esetben kimutatták, hogy a több mint ezer új munkahelyet teremtő, kilencszáz létező pozíciót megszilárdító, 522 millió euró (156,6 milliárd Ft) összértékű beruházás létrejöttéhez szükség volt az állami támogatásra. 
Egy másik, szintén Lipcsét érintő ügyben viszont Brüsszel csökkentette az állami támogatás mértékét: a szövetségi kormány 45 millió euróval (13,5 milliárd Ft) kívánta segíteni a BMW i3 és i8 gyártásának előkészítését, a bizottság szerint azonban nem volt ennyire szükség ahhoz, hogy a beruházást Lipcsébe hozzák, így csupán az előirányzott összeg harmadát engedélyezte.
Az Audi jelenleg több erőforrás mellett Győrben gyártja az A3 szedánt és kabriót, az RS3 Sportsback ferdehátút, valamint a TT sportkocsit.
Győr miatt vizsgálódik Brüsszel 10