Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 1
Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 2

Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát

Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 7
Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 8
Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 9
Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 10
Fotó megosztása:
Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 11 A JATO Dynamics összesítése szerint júniusban 6278 darab új személygépkocsi, valamint 1304 darab kis-haszonjármű került forgalomba Magyarországon. A személyautóknál jelentős, 25 százalékos növekedés történt tavaly júniushoz képest, a kis-haszonjárművek eladásai – kisebb bázisról – 54 százalékkal nőttek.

Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 12
Júniusban a legsikeresebb márka (személyautó és összes haszongépjármű) az éves szinten is vezető Opel volt, 1138-as darabszámmal és 14,8 százalékos piaci részesedéssel. Csak a személyautókat nézve is az Opel nyert 1028 darabbal, második a Ford (596 db), harmadik a Škoda (533 db) lett.

Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 13
A modelleknél kisebbfajta csoda történt, a Škoda Octaviát ezúttal jócskán maga mögé utasította az Opel Astra. A német kompaktból 393, a cseh modellből 302 darab kelt el, de a Dacia Dusternek sincs szégyenkezni valója a 239 darabos eladással.

Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 14
Az Octavia éves uralmát egyelőre nem veszélyezteti az Astra.

Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 15
Ezúttal a piac 77 százalékát adták a céges eladások, a Fiatnál azonban rég nem látott szintre, 49 százalékra emelkedett a magánvásárlók aránya.

Jobban szerették az Astrát, mint az Octaviát 16