A francia Auto Plus magazinra hivatkozva 2017-re teszi a Dacia Duster modellváltását az Inautonews.com. 
A 2010-es modellévtől forgalmazott, kompakt szabadidőjármű utódjával kapcsolatban még korai lenne konkrét információkat várni, ám a legutóbbi ráncfelvarrás és a márka egyéb típusainak fejlődése arra enged következtetni, hogy nagyobb, igényesebb, jobban felszerelt autóra számíthatunk, amely mindazonáltal nem lesz, nem lehet jelentősen drágább, mint a mostani modell. 
Az anyavállalat Renault hagyományosan erős a biztonság terén, ám ahogy húzómodelljük, a Mégane példája is mutatja, a kedvező értékeléshez egyre komolyabb teljesítményt kell nyújtani. A Dusternek ezért, ha továbbra is sikeres kíván maradni fontos nyugat-európai piacain, mindenekelőtt Franciaországban, akkor lépést kell tartania a fejlődéssel. Így a következő generációs Duster várhatóan egy sor radar és kamera alapú vezetőtámogató rendszert is kínálhat, a holttérfigyeléstől a tolatósegédletig. 
Pár éve szóba sem jöhetett volna az érintőképernyős infotainment rendszer egy Daciában. A következő Duster még modernebb technológiákat hozhat.

Pár éve szóba sem jöhetett volna az érintőképernyős infotainment rendszer egy Daciában. A következő Duster még modernebb technológiákat hozhat.

A szórakoztató és kényelmi szolgáltatások terén a jelenleg csak Renault modellekhez kínált, online infotainment-rendszerek átvételére számíthatunk. 
Motorok terén ellenben nem várunk komoly változást; a másfél literes dízelmotorban még bőven vannak tartalékok, mint ahogy a friss fejlesztésű 1,2 TCE sem számít még elavultnak három év múlva. A Dacia egyébként is elnyújtja a szokásos modellváltási ciklust: ennek egyértelműen a márka által képviselt költséghatékony megközelítés az oka.