Kétrendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában bűnösnek találták, és a kiszabható maximális büntetésre: életfogytig tartó börtönre ítélték tegnap azt a 25 éves kanadai nőt, aki egy forgalmas autópálya belső sávjában parkolta le autóját, amíg megpróbált megmenteni néhány eltévedt kiskacsát. 

Miközben Emma Czornobaj a vízi madarakat hajkurászta, a belső sávban várakozó autójába szinte fékezés nélkül belerohant egy 50 éves motoros, aki a mögötte ülő, 16 éves lányával együtt a helyszínen életét vesztette. Az áldozat felesége egy másik motorkerékpáron követte őket; ő szintén nekiütközött a hirtelen megálló autónak, ám súlyos sérülésekkel megúszta a karambolt. 
Apa és lánya néhány eltévedt kacsa miatt vesztette életét

Apa és lánya néhány eltévedt kacsa miatt vesztette életét

A feleség, Pauline Volikakis már a balesetet követő napokban úgy nyilatkozott, hogy tovább kell lépni, és hogy semmilyen büntetés nem hozná vissza szeretteit. Ezt a véleményét most, a baleset után csaknem négy évvel is fenntartotta, ám az ítéletről nem nyilatkozott. 
A törvényszéki szakértő vizsgálata megállapította, hogy az áldozat, André Roy 113 és 129 km/óra közötti sebességgel haladt a fékezést megelőzően; a becsapódás sebessége 105 és 121 km/óra között volt. Lánya beszorult az autó alá, ő maga súlyosan sérült felesége karjaiban halt meg. 
Fel kellett emelni a Hondát, hogy kihúzzák alóla a haldokló tinédzsert

Fel kellett emelni a Hondát, hogy kihúzzák alóla a haldokló tinédzsert

Több szemtanú is beszámolt arról, hogy alig tudták elkerülni az ütközést a belső sávban parkoló autóval, és látták, ahogy egy fiatal (akkor 21 éves) nő kacsákat kerget az útpályákat elválasztó, füves szakaszon. 
A nő és ügyvédje ügyvédje megdöbbent az ítélet hallatán, az ügyész azonban elégedetten nyilatkozott: szerinte így megértik majd az emberek, hogy állatok kedvéért nem szabad megállni az autópályán.
Kacsák helyett pornó vonta el egy kamionos figyelmét; a bekövetkező ütközésben egy rendőr veszítette el életét. A történetet a képre kattintva olvashatod el.

Kacsák miatt ölt meg egy apát és lányát 4