Az USA Indiana államában élő, 24 éves Amanda Ezra szombaton éjjel barátaival mulatott, majd vasárnap hajnalban, fél öt körül negyedmagával autóba ült és elindult hazafelé. 

A fiatal nő ahelyett, hogy a kisbusz számtalan ülésének egyikén foglalt volna helyet, a jobb első utas ölébe ült, ami józan sofőr mellett is életveszélyes ötlet. Ha ezek után karamboloznak, Amanda bizonyosan kirepül a szélvédőn, vagy a műszerfalnak zuhan, és súlyos sérüléseket szenved. Szerencsére azonban a részegek védőszentje segítséget hívott aznap estére, és az ittas fiatalokkal teli busz útjából eltakarítottak minden akadályt. 
Az emberi tényezővel azonban ők sem számoltak. Amanda ugyanis rosszul lett a kocsiban, ám hogy ne tartsa fel barátait, gondolta, kidugja a fejét az ablakon, és így könnyít magán. Miközben azonban hányt, feje nekicsapódott egy kemény tárgynak, ami azonnal megölte őt. A baleset a nyitóképünkön látható, útszéli akadályokban nem bővelkedő kertvárosi útszakaszon történt; a kisbusz alighanem kevesebb időt töltött az aszfalton, mint a füvön. 
A 20 éves, helybéli sofőr és a másik két utas elmenekült a helyszínről; őket a rendőrség később elfogta. 
Családja szerint Amanda, három gyermek édesanyja, éppen mostanában kezdte rendbe szedni az életét; ősszel kezdett volna tanulni egy tanárképző főiskolán. 
A fatális baleset az Indiana állambeli Mishawaka városában történt; annak idején itt gyártották a Hummert; az üzem jelenleg a terepjáró alkatrészeit felhasználó MV-1 taxit állítja elő. Az ötvenezer lakosú település 2010-ben elnyerte a “Legjobb hely a gyereknevelésre” címet.
Részegen nem csak személyautóval lehet borzalmas balesetet okozni. Hárman haltak meg, amikor az ittas traktoros nekik hajtott a sötétben.

A világ legostobább ittas balesete 1