Már többször bebizonyosodott, hogy a kémfotókat nem szabad független újságírókra bízni: rosszkor, rossz szögből fotózzák le a prototípusokat, nem azokat a részleteket kapják le, amiket a gyár örömmel beharangozna, és egyáltalán, hogy jönnek ők ahhoz… Sokkal hatékonyabb, ha maga a gyártó készít álcázott modelljéről néhány titokzatos képet, azokkal nem lesznek ilyen gondok. 
Így tett most a Mercedes is, amikor egy házon belüli kiadványban jelentetett meg művészi képeket közelgő új csodafegyveréről, az AMG GT-ről. Ezeken csak az látszik, amit amúgy is elárulnának: a rettentő hosszú orr, az izmos, zömök far és a szokatlan, szinte teljesen vízszintesen hátrafutó övvonal.
A hátsó szélvédő, illetve az oldalablakok kontúrja azonban már elvész a fóliázás rejtekében – lám, egy lesifotós utánament volna, hátha egy másik szögből átsejlenek a törésvonalak, és akkor oda a meglepetés. A belteret azért igazán lefotózhatták volna, hiszen az már nem titok: arról valódi gyári felvételeket közöltek két hónapja.
Félhivatalos előzetesen a Mercedes új szupersportkocsija 3
A Mercedes AMG GT hivatalosan jövő márciusban dobja le rejtőbundáját, bár a pimasz kémfotósok várhatóan már korábban elcsípik egy-egy alig álcázott példányát a Nürburgringen vagy az Affalterbach környéki utakon. Addigra talán az is kiderül, a négyliteres, dupla turbós V8-as pontosan milyen erős is lesz – a jelenlegi információk szerint 526 lóerőre számíthatunk, ami visszalépés a korábban spekulált 600-hoz képest, de hát majd meglátjuk.
A Mercedes szerint az AMG GT igazi személyiségzavaros autó lesz: komfortos túraautó, amelyből, ha kell, egy pillanat alatt előbújik a vadállat. Hogy ez hogy nézhet ki a valóságban, arról az alábbi, nürburgringi videofelvétel alapján alkothatunk elképzelést.