Megőrizte jellegzetes karakterét, de minden téren továbbfejlődött a BMW X6. Az annak idején korszakalkotó, ellentmondásos terepkupé második kiadása magára öltötte a márkánál időközben bevezetett formai elemeket: fényszóró-kialakításában a műszaki rokon X5 fizimiskáját a BMW X4-től ellesett részletekkel egészíti ki, az első kerékdobon a kupémodelleken szokásos, bumeráng alakú légkivezető nyílás ad a sportosságnak. A forma összességében, ha lehet, még agresszívabb, mint az elődmodellé volt. 

Belső kialakításában egy fontos változás van az elődmodellhez képest: a hármas osztású, háromszemélyes hátsó üléspad utasoknak, csomagoknak is praktikusabb megoldást jelent, mint az eddigi megoldás; a csomagtartó egyébként 570 helyett 580 literes. 
A modell decemberi bevezetésekor kétféle dízel- és egy benzinmotorral lesz elérhető az X6. A csúcson az xDrive50i áll, új generációs, 450 lóerős V8-assal. Mindkét dízel soros hathengeres; a nagyobbik a tripla turbós, 381 lóerős M50d, míg kis motornak ott van a 258 lovas xDrive 30d. Minden kivitelnél alapfelszerelés a nyolcfokozatú automata sebességváltó; ez, és a motorokon végrehajtott módosítások akár 22 százalékos fogyasztás-csökkentést eredményeznek az elődhöz képest. Jövő tavasszal érkezik a 306 lovas xDrive35i, és az xDrive40d 313 lóerővel. 
Itt a vadonatúj BMW X6! 3
A BMW alaposan megnyomta a ceruzát, amikor a felszereltséget állították össze: a már említett, nyolcas automata váltó mellett szériatartozék a bixenon fényszóró (opciós az adaptív LED-es reflektor), a kétzónás klíma, az állandó összkerékhajtás, a bőrkárpit és egy sor vezetőtámogató rendszer. Futóműből számtalan csomag rendelhető, az adaptív felfüggesztés létezik aktív kanyarstabilizátoros sportos, illetve légrugós komfort kivitelben, és ott van még az M-csomaghoz kínált adaptív M futómű. 
Ami az opciókat illeti, a kéz nélküli csomagtérajtó-nyitás és -zárástól a Bang & Olufsen hifin át a teljes körű biztonsági rendszerekig gazdag a választék. Utóbbiak körkörös manőverező kamerát, az akadályokat megvilágító, adaptív fényszórót, dugóban önállóan araszoló tempomatot és még egy sor innovatív tételt tartalmaznak.
Itt a vadonatúj BMW X6! 4
Itt a vadonatúj BMW X6! 5
Itt a vadonatúj BMW X6! 6