Három generáció utazott egy autóban: a 62 éves Ray Tomlinson, 93 éves édesanyja, és 31 éves barátnője, akit egy mentális egészségügyi intézményből kértek ki az útra. Valamivel több mint 3000 kilométeres út várt rájuk, amint Arizona államból, ahol a telet töltötték, Michigan állambeli otthonukba igyekeztek. 

Múlt vasárnap keltek útra, és másnap reggel ijesztő felfedezést tettek: a fiatal nő idő közben elhunyt. Korábban azt hitték, csak alszik, ám amikor a férfi fel akarta ébreszteni, és megbökte, rémülten tapasztalta, hogy teste kihűlt, és már a hullamerevség is beállt nála. 
“Megnéztem a telefonomon az interneten: tudtam, hogy 48 órám van eljuttatni őt egy hullaházba.” – mondta el később Tomlinson. “Gondoltam, addigra bőven hazaérünk, elviszem őt az otthoni hullaházba.” 
Sejtette persze közben, hogy amit tesz, amiatt bajba kerülhet, és így is történt. Kisvártatva megszólalt a nő telefonja: az intézményből keresték, érdeklődtek, hogy hogy van. Tomlinson őszintén elmondta nekik, hogy mi történt, a rendőrséget azonban nem volt hajlandó felhívni: attól félt, lefoglalhatják járművét, márpedig ő nagyon szerette volna otthon tudni az édesanyját. 
Helyette értesítették a hatóságokat az intézmény dolgozói; a rendőrök pedig felhívták a férfit, és másnap találkoztak vele. A férfi állította, nem volt törvénybe ütköző, amit tett, és a rendőrség nem is emelt ellene vádat, édesanyját azonban átmenetileg gyám gondjaira bízták. 
Az előzetes vizsgálatok szerint a nő halálát nem erőszakos cselekmény okozta. A toxikológiai vizsgálat eredménye még hátra van, de az elhunyt gyógyszerfüggő beteg volt, így jó eséllyel fájdalomcsillapító-túladagolás vezetett halálához.
Nyitóképünkök Ray Tomlinson és autója látható