Kilenc nappal az első kezdőrúgás előtt a Hyundai-Kia átadta a labdarúgó-világbajnokság hivatalos gépkocsijait, amelyek a csapatokat, a szervezőket és a VIP vendégeket szállítják majd. Nem kevesebb mint 1021 darab Hyundai és 420 Kia márkájú személyautót, kisbuszt és szabadidőjárművet, valamint harminckettő, a csapatokat szállító, egyedileg dekorált buszt vehettek át a FIFA képviselői és a VB szervezői a Sao Paoló-i stadionban szervezett átadó ünnepségen. 

A támogatói szerződést a cégcsoporton belüli erőviszonyoknak megfelelően domináló Hyundai flottájában, amely az Equus luxusszedántól a H1-es kisbuszig széles spektrumot fed le, egy különleges modell is helyet kapott. A kizárólag a brazil piacon forgalmazott, Brazíliában gyártott HB20 az Accent műszaki rokona. Az autó 3,9 méteres hosszával és a Picantótól származó, egyliteres motorjával (75 LE) maga a megtestesült szerénység – igaz, ugyanezt a modellt 128 lovas, 1,6 literes benzinmotorral is kínálják. A modell belépő ára 35 395 reál (3,5 millió Ft).
Különleges látványosságot ígérnek a csapatokat szállító buszok: ezeket a csapat nemzeti színei mellett a szurkolók által beküldött, díjnyertes szlogenek díszítik; minden egyes buszhoz egy egyedi dekorációjú, felvezető Hyundai Santa Fe is tartozik. 
A Hyundai és a Kia egyaránt non-stop szervizállomásokat működtet a vb idején, ahol a sofőrök kikapcsolódhatnak, autóikat pedig karbantartják. A több mint ezer szerződött pilóta egyébként különleges kiképzést kapott a vb-n felvonuló, összes gépkocsi vezetéséből, a műszaki hibák elhárításából, a megfelelő közlekedési útvonalakról és a biztonságos közlekedés Brazíliában különösen fontos alapjaiból.
Itt vannak a foci-vb autói! 3